Supermarktketen wil er nieuw filiaal openen

Onbekende daagt Delhaize uit met logo op Gentse kerk

Onbekende daagt Delhaize uit met logo op Gentse kerk

Op de voorgevel van de Sint-Annakerk heeft iemand een Delhaize-logo aangebracht Foto: fvv

Gent -

Op de gevel van de Sint-Annakerk heeft iemand met graffiti het logo van supermarktketen Delhaize aangebracht. Het is onduidelijk of het om een flauwe grappenmaker gaat, dan wel iemand die tegen de komst van Delhaize is. De winkelketen wil een nieuwe vestiging openen in de leegstaande kerk. “Vandalisme is het zeker”, zegt schepen Sami Souguir (Open VLD). De stad dient een klacht in tegen onbekenden.

Sinds Delhaize een jaar geleden aankondigde dat ze een nieuw filiaal wil openen in de Sint-Annakerk, is het dossier niet meer uit het Gentse nieuws geweest. De keten is nog lang niet aanwezig in de statige kerk, maar de beslissing is zo goed als genomen. Het dossier blijft de gemoederen in de stad bedaren. Vorig week nog kondigde de actiegroep SOS Sint-Anna aan dat hij zich niet neerlegt bij de komst.

Sinds vandaag staat het logo van de supermarktketen op de gevel van de kerk. Een grappenmaker? Een actievoerder? Een kunstenaar? “Wij hebben er alleszins niets mee te maken”, zegt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver. “Het is zeker niet onze bedoeling om de kerk te beschadigen. Integendeel: we willen de Sint-Annakerk net mooier maken.”

De Gentse schepen Sami Souguir aarzelt niet, en laat meteen een klacht indienen tegenover onbekenden. “Dit valt echt niet goed te keuren”, zegt hij. “Dit is vandalisme. De essentie van democratie is dat je kan en mag verschillen van mening. Maar het bekladden van gelijk welk gebouw, dat is een brug te ver.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees