Genkse youngsters gaan tegen Liverpool onderuit in UEFA Youth League

Genkse youngsters gaan tegen Liverpool onderuit in UEFA Youth League

Foto: Photo News

De U19 van KRC Genk heeft woensdagnamiddag in zijn derde wedstrijd van de UEFA Youth League met 0-2 verloren van Liverpool.

De bezoekers kwamen na 22 minuten op 0-1 langs Layton Stewart, die een strafschop omzette. In de tweede helft verdubbelde aanvoerder Curtis Jones (73.) de Engelse voorsprong.

In zijn eerste wedstrijden in groep E speelde Genk 1-1 gelijk bij het Oostenrijkse Salzburg en won met 3-1 van het Italiaanse Napoli. Salzburg speelt woensdag gastheer voor Napoli.

In groep A wonnen de youngsters van Club Brugge dinsdag met 2-0 van Paris Saint-Germain. Blauw-zwart staat na drie speeldagen tweede met 6 op 9, achter Real Madrid (9 op 9).

De poules in de Youth League zijn identiek aan die van het toernooi bij de A-elftallen. Bij de U19 stoot wel alleen de groepswinnaar door naar de achtste finales. De runners-up spelen barrages tegen de winnaars van het kampioenenspoor (waar geen Belgische ploegen aan deelnemen) voor een plaats bij de laatste zestien in de Champions League.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.