Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  Standaard uitgeverij

‘Suske en Wiske’ en ‘Jommeke’ gaan samenwonen in Zonnedorp: fusie tussen Standaard Uitgeverij en Ballon Media

Standaard Uitgeverij – met onder meer de strips van Suske en Wiske en FC De Kampioenen – en Ballon Media – Jommeke en Lucky Luke – worden één uitgeverij, onder de naam Standaard Uitgeverij. Daarmee worden ze de grootste Nederlandstalige stripuitgever van de Benelux.

Suske en Wiske die binnenkort op avontuur gaan met Jommeke in Zonnedorp? Het zou zomaar kunnen. De twee iconen van het Vlaamse erfgoed huizen binnenkort onder één dak. Standaard Uitgeverij en Ballon Media gaan samen verder onder de naam Standaard Uitgeverij. De leiding ligt in handen van Wim Verheije en Jeroen Overstijns, momenteel CEO van respectievelijk Ballon Media en Standaard Uitgeverij. Terwijl Verheije zich zal bezighouden met de creatieve afdelingen, wordt Overstijns verantwoordelijk voor de businessafdeling. Tony De Groof wordt CFO van de eengemaakte groep.

Niet alleen Suske en Wiske en Jommeke vallen onder de uitgeverij, ook de strips van onder meer De buurtpolitie, Nachtwacht, Lucky Luke, FC De Kampioenen, Nero, Urbanus, Kuifje, Robbedoes en Guust Flater vallen vanaf nu onder de groep. De fusie zou geen invloed hebben op de titels en niet tot een reorganisatie bij het personeel leiden. Ook Alexis Dragonetti, de CEO van Ballon Media die eerder dit jaar overleed, wordt geëerd. “In de maanden voor zijn overlijden was Alexis volop aan dit project aan het werken. De directie en de medewerkers van de nieuwe fusie-uitgeverij zullen zijn werk en zijn droom met trots en sterke troeven voor de toekomst voortzetten”, zeggen ze in een persbericht.