Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Fuiven in de Zwitserse chalet of gezellig genieten van een winterse sfeer: op de grens van Herentals en Grobbendonk kan het allebei vanaf half november.   HO

Twee grote winterbars verschijnen aan Herentals-Industrie, maar mikken op ander publiek

Zwaar après-skiën of liever culinaire hertenragout? In Herentals kan beide

Herentals/Grobbendonk

-

De Herentalsenaren hoeven deze winter niet naar de hoge bergen te trekken voor hun winterplezier. Met Moose Bar komt een succesvol landelijk concept naar de Kempen, terwijl Below Zero enkele honderden meter verder op een ander publiek mikt.

Op de bedrijvenzone rond afrit 21 Herentals-Industrie rijzen vanaf midden november twee grote winterconcepten uit de grond. Met de Moose Bar Kempen landt vanaf 14 november een skichalet op de Toekomstlaan in Herentals, terwijl een weekje later aan de overzijde van de E313 op Grobbendonks grondgebied de bekende Baobab Beach Club een voortzetting krijgt in winterbar Below Zero.

Après-skistijl

“De Moose Bar is als concept eigenlijk ontstaan bij dancing Versuz in Hasselt”, vertelt de Kempense organisator Jelte Lambaerts van de HAP Groep, bekend van het gelijknamige foodtruck festival. “Bij de discotheek staat al enkele jaren een grote outdoor zomerbar, die in de winter niet gebruikt werd. Drie jaar geleden besloot Versuz die aan te kleden als winterbar in après-skistijl. Dat had zo’n succes dat het concept ook naar elders in Vlaanderen gekopieerd werd.”

‘Hert’ gaan in lederhosen

Dat betekent dat weldra een Zwitserse chalet verschijnt op het braakliggende terrein op de Toekomstlaan waar voorheen Dockx Movers tegen de E313 gevestigd zat. “Wat je mag verwachten? Een echte houten skihut met kerstbomen, wintersfeer en personeel dat de klanten bedient in traditionele lederhosen en dirndls. Er zijn ook geregeld activiteiten en sets van deejays.”

Kristof Van Loy Winterbar below zero “Ik zie de Moose Bar niet als concurrent, ons concept is totaal anders”

Hert gaan dus, zoals Moose Bar het zelf aankondigt, maar wel alleen in de weekends. “We zijn vanaf 14 november enkel op vrijdag, zaterdag en zondag geopend, maar het gaat in totaal wel om 120 dagen. Dat betekent dat mensen tot het einde van februari of begin maart bij ons kunnen komen ontspannen.”

De Moose Bar op de Toekomstlaan wordt een Zwitserse chalet, net zoals die deze zomer op Tomorrowland stond. Ideaal om te après-skiën.  if

Grootste winterbar van ‘t land

Stond zijn Baobab Beach Club afgelopen zomer nog naast Frame 21 in Herentals, dan moet Kristof Van Loy nu met zijn winterconcept Below Zero uitwijken naar Grobbendonk. De reden is dat de stad Herentals maar één grote winterbar op haar grondgebied wil toestaan . “Maar in feite zitten we met Below Zero in vogelvlucht maar goed 500 meter van die vorige site, nu in een grote hal van speelgoedhandel Scava op Bouwelven. Het wordt in ieder geval de grootste winterbar van het land”, zegt Van Loy.

Klassevol restaurant

In Below Zero, “de grootste winterbar van het land”, moet u geen lederhosen vrezen. De bar zal minder skihut zijn en meer bos in de sneeuw.  RR

“Zelf zie ik de Moose Bar niet als een concurrent, omdat ons concept en ons doelpubliek totaal anders zijn”, zegt Van Loy. “We trekken het idee achter Baobab gewoon naar de winter door. Denk aan gezellige salonnetjes en lounges, een klassevol restaurantgedeelte met bijvoorbeeld hertenragout of wildburger en ruimte voor bedrijfsfeesten. Ons decor staat ook helemaal in het teken van winterse taferelen. Niet zozeer een skihut, maar meer een bos in de sneeuw.”

Van Loy wil naar eigen zeggen het verschil met het studentikoze karakter van de andere winterbar benadrukken en mikt qua muziek op alle leeftijden. Er komt zelfs een sinterklaasfeest. “Daarnaast hopen we grote groepen rond de feestdagen aan te kunnen trekken. Zij kunnen bij ons komen eten en nadien de hele avond doorzakken.”

Below Zero opent op 22 november en blijft er tot en met februari actief.

Het beste van Enkel voor abonnees