Grandslam judo Abu Dhabi: Charline Van Snick moet na een kamp inpakken

Grandslam judo Abu Dhabi: Charline Van Snick moet na een kamp inpakken

Foto: BELGA

Charline Van Snick (-52 kg) is donderdag op de grandslam judo van Abu Dhabi in haar eerste kamp van de dag verrassend uitgeschakeld door de onbekende Russin Anastasia Polikarpova. Ook Anne-Sophie Jura (-48 kg) raakte niet verder dan een eerste gevecht.

De ranke Anastasia Polikarpova (IJF 250) maakte gebruik van haar lange benen om Charline Van Snick (IJF 6) voortdurend in gevaar te brengen. Op die manier kon de Russin halverwege de kamp een waza-ari scoren. Daarna kwam er meer evenwicht in het duel en ei zo na slaagde onze landgenote erin Polikarpova in een houdgreep te klemmen. Maar uiteindelijk kon Van Snick niet meer scoren en de laatste halve minuut maakte de Russische vol met intensief grondwerk.

Anne-Sophie Jura (IJF 32) was niet opgewassen tegen de Taiwanese Chen-Hao Lin (IJF 45). Eerst scoorde Lin een waza-ari en na 2:45 volgde dan de fatale ippon.

Verstraeten raakt niet voorbij tweede ronde

Jorre Verstraeten (-60 kg) is donderdag op de grandslam judo van Abu Dhabi in de tweede ronde uitgeschakeld door de Nederlander Tornike Tsjakadoea.

Verstraeten (IJF 18) had geen moeite om in zijn eerste kamp van de dag Omar Althufairi (IJF 117) uit Koewijt opzij te zetten. Na 2:26 stond de winnende ippon op het scorebord. Vervolgens nam hij in het tweede duel tegen Tornike Tsjakadoea (IJF 12) onmiddellijk de kamp in handen en leverde een eerste aanval bijna ook een score op. Maar dan nam de Nederlander het initiatief over en kon zo halverwege het gevecht een waza-ari scoren. Tsjakadoea bleef daarna aanvallen en won zo overtuigend de kamp.

Het was reeds de zesde keer dat Verstraeten en Tsjakadoea tegen over elkaar stonden en na de zege in Abu Dhabi staat de zegeteller op 3-3.

Tsjakadoea stond dit jaar al vier keer op het podium: zilver op de Grand Prix van Tel Aviv (24/1), waar hij de finale verloor tegen Jorre Verstraeten, en brons op de grandslams van Düsseldorf (22/2) en Ekaterinburg (15/3) en de GP van Boedapest (12/7).

Eerder op de dag werden ook Anne-Sophie Jura (-48 kg) en Charline Van Snick (-52 kg) snel uitgeschakeld. Vrijdag moeten Roxane Taeymans (-70 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg) en Sami Chouchi (-81 kg) trachten beter te doen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.