Knokke-Heist enige kustgemeente waar bevolking niet toenam sinds 2000

Knokke-Heist enige kustgemeente waar bevolking niet toenam sinds 2000

Foto: rr

Knokke-Heist -

De gemeente Knokke-Heist kent sinds het jaar 2000 geen bevolkingstoename meer. Dat blijkt uit cijfers die de provincie West-Vlaanderen publiceerde in het boekje “KustINzicht”. Knokke-Heist is de enige kustgemeente waar de bevolking over de periode van 19 jaar niet is gestegen.

Woensdag werd het zakboekje “KunstINzicht 2019 - cijfers en analyses” uitgebracht door de provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Een van de opvallendste cijfers is te vinden bij de bevolkingstoename. Daaruit blijkt dat de gemeente Knokke-Heist geen bevolkingstoename meer heeft gekend sinds 2000.

Over diezelfde periode kende de volledige kust een bevolkingstoename van 6,3 procent. Daarbij valt Bredene in het oog, met een toename van één derde van de bevolking.

Voorts kent de kust volgens het onderzoek een grotere groei van het gemiddeld inkomen dan de rest van het land. Het gemiddeld inkomen steeg er met 36,3 procent tegenover +31,3 procent in Vlaanderen en +29,6 procent in België. Tegelijk blijft de tewerkstellingsgroei aan de kust minimaal tegenover de rest van Vlaanderen. De kust kent een stijging van 1,2 procent, terwijl de rest van Vlaanderen een stijging van 6 procent kent op het vlak van tewerkstelling.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees