Zico Waeytens houdt de koers op 28-jarige leeftijd voor bekeken: “Ik ben trots op wat ik bereikt heb”

Zico Waeytens houdt de koers op 28-jarige leeftijd voor bekeken: “Ik ben trots op wat ik bereikt heb”

Foto: Photo News

Volgend jaar zien we Zico Waeytens niet langer in het peloton. De amper 28-jarige West-Vlaming heeft via sociale media bekendgemaakt dat hij stopt met koersen.

“Ik wil aankondigen dat ik stop met wielrennen”, aldus Waeytens. “Als klein kind was het mijn droom om profatleet te worden en ik heb die droom acht, negen jaar mogen beleven. Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Ik wil mijn ouders bedanken, mijn broer en alle mensen die mij gesteund hebben doorheen mijn carrière.”

Waeytens begon zijn carrière bij Topsport Vlaanderen. In 2015 ging hij voor Team Giant-Alpecin (waarmee hij twee keer de Vuelta betwistte) rijden, dat later Team Sunweb werd. Daarna volgde een passage bij Veranda’s Willems-Crelan. De 28-jarige renner reed afgelopen seizoen in dienst van Cofidis, maar daar werd zijn contract niet verlengd. Zijn belangrijkste zege is de vierde rit in de Ronde van België in 2016. Dit seizoen was zijn beste uitslag een vijfde plaats in de GP La Marseillaise.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.