Drama voor basketballegende Shaquille O’Neal, die jongere zus verliest: “Zijn hart is gebroken, net als dat van ons”

Drama voor basketballegende Shaquille O’Neal, die jongere zus verliest: “Zijn hart is gebroken, net als dat van ons”

Foto: AFP

Shaquille O’Neal zal een tijdje niet meer te zien zijn op televisie. De basketballegende rouwt namelijk om het overlijden van zijn jongere zus Ayesha Harrison-Jex.

De 47-jarige ‘Shaq’ kreeg donderdag het slechte nieuws te horen dat zijn zeven jaar jongere zus Ayesha de strijd tegen kanker verloren heeft. Een strijd die ze al drie jaar aan het voeren was.

Zijn collega’s bij de megapopulaire tv-show op TNT Inside the NBA wensten O’Neal, viervoudig NBA-kampioen, veel sterkte toe live in de uitzending. Moderator Ernie Johnson nam eerst het woord, waarna ook ex-spelers Charles Barkley en Kenny Smith iets zeiden.

“Het hart van de man die ik beschreven heb als het grootste kind ter wereld is gebroken”, aldus Johnson. “Hij zeg altijd dat zijn wereld draait om zijn broer en twee zussen. En nu heeft hij een van zijn hen verloren op amper 40-jarige leeftijd. Het is moeilijk om te beschrijven hoe Shaquille gereageerd heeft… Hij heeft het moeilijk. En wij dus ook want wij zijn broeders. We leven met hem mee. Er zijn harten gebroken in Shaq zijn familie en in die van ons ook.”

Corrigeer