Komende editie van IFAM Indoor Gent in olympisch jaar in het gedrang

Komende editie van IFAM Indoor Gent in olympisch jaar in het gedrang

Foto: Photo News

Vermoedelijk zal er begin komend jaar geen nieuwe editie van de IFAM internationale indooratletiekmeeting in Gent plaatsvinden, zo maakte organisator Maspoe vrijdag bekend. Voor eind oktober wordt er een definitieve beslissing genomen. Het zou om een sabbatjaar gaan, in 2021 wil de meeting er terug staan en ook de outdoormeeting van 30 mei 2020 in Oordegem komt niet in het gedrang.

De organisatoren halen meerdere redenen aan. “Door een vermindering van sponsoring en subsidies en het (verplicht) verhogen van het prijzengeld, krijgen we in 2020 te maken met enkele financiële uitdagingen”, klinkt het in een mededeling. “IFAM Indoor werd al jaren georganiseerd uit liefde voor de sport en probeert elk jaar te werken naar een break-even. Positieve financiële meevallers resulteerden steeds in het aantrekken van enkele mooie namen zoals Dafne Schippers en Jacob Ingebrigtsen. Maar als organisatie kunnen we uiteraard geen tienduizenden euro’s verlies maken op een evenement. Daarnaast is er in een olympisch jaar en met een WK indoor in China minder interesse van de (Belgische) toppers in een indoorseizoen. Dat winterseizoen kon ook al maar laat van start gaan door het zeer late WK outdoor in Doha. We begrijpen dan ook dat heel wat toppers het indoorseizoen links laten liggen in functie van de belangrijke zomer met Olympische Spelen en Europees Kampioenschap in Parijs.”

Voor heel wat Belgische atleten zal het echter een flinke streep door de rekening zijn, want zij verliezen door het wegvallen van de IFAM Indoor een kans om zich voor eigen volk te plaatsen voor het WK indoor, dat midden maart in het Chinese Nanjing gehouden wordt.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.