Alle Thomas Cook-winkels worden overgenomen, maar het personeel heeft nog geen werkzekerheid

Alle Thomas Cook-winkels worden overgenomen, maar het personeel heeft nog geen werkzekerheid

Foto: Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Er is een tweede overnemer gevonden voor de 29 resterende winkels van Thomas Cook Retail België. Dat meldt de curator en wordt bevestigd door de vakbonden. Maar dat betekent niet per se werkzekerheid voor het personeel.

Eerder nam het Spaanse Wamos 62 van de 91 winkels van het failliete Thomas Cook Retail België over. Goed voor een garantie op bijna 200 van de 500 banen die bij het faillissement van Thomas Cook waren gesneuveld. Maar de Spanjaarden zetten de bijl in het winkelnetwerk en namen in Vlaanderen 29 winkels niet over. Die dreigden definitief te moeten sluiten maar krijgen nu een nieuwe toekomst onder de vennootschap in oprichting ‘Hillman Travel’.

De overnemer is een nieuw opgerichte vennootschap met ambities in de toeristische sector. Die neemt de inboedel van de winkels over en toont interesse in de huurcontracten. Over het personeel staan geen bepalingen in het akkoord dat de curator heeft gesloten. De werknemers hebben met andere woorden nog geen werkzekerheid.

Veiling

Eerder deze week bracht een veiling van de inboedel van Thomas Cook Retail België zowat 260.000 euro op. Het ging onder meer om meubels, informatica en televisieschermen die gebruikt werden op de hoofdzetel in Zwijnaarde.

De inboedel van de filialen die nu worden overgenomen, was nog niet verkocht.

LEES OOK. 62 reiswinkels Neckermann opnieuw open

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees