Mode

Koninklijke modeontwerper onthult waarom prinses Elisabeth voor haar roomwitte manteljurk koos

Video: Wim Dehandschutter

De Belgische ontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan heeft in zijn lange carrière de unieke kans gekregen om drie generaties van de koninklijke familie te kleden. Vrijdag mocht hij ook prinses Elisabeth advies geven, zodat ze kon schitteren op de ceremonie voor jaar achttiende verjaardag. Aan Wim Dehandschutter, royaltywatcher van Het Nieuwsblad, licht Vermeulen de kledingskeuze van de prinses toe en heeft hij het over de emotionele ceremonie: “Ik was echt gepakt door de mooie woorden van de koning en van de prinses.”

Edouard Vermeulen vertelt dat ze voor deze kleur koos, omdat wit zichtbaar is. Maar de prinses voelde zich er bovenal ook goed in. "Het is een kleur die bij haar past. Ze zei me dat het helemaal was wat ze wenste", aldus de ontwerper. Hij blikt ook terug naar de outfit van mama koningin Mathilde tijdens de troonsbestijging van koning Filip. Toen droeg ze immers ook gebroken wit voor een "eerlijke look".

bekijk ook

Prinses Elisabeth speecht op haar achttiende verjaardag: “Ik besef dat ik nog veel te leren heb. Het land kan op mij rekenen”

 

Koning Filip gaat de persoonlijke toer op tijdens speech verjaardag Elisabeth: “Je moeder en ik zijn heel blij dat je onze dochter bent”

Prinses Elisabeth wordt 18

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees