Willebroekenaar (24) gebruikte valse schoolattesten om moeder te misleiden

Willebroekenaar (24) gebruikte valse schoolattesten om moeder te misleiden

Themabeeld. Foto: RR

Willebroek / Boom -

De Brugse strafrechter heeft een 24-jarige man uit Willebroek voor valsheid in geschrifte veroordeeld tot 3.600 euro boete, waarvan 2.400 euro met uitstel. R.K. maakte zijn moeder wijs dat hij aan de KU Leuven studeerde, maar werd verraden door zijn vervalste schoolattesten.

De beklaagde volgde in het schooljaar 2013-2014 les aan het Atheneum in Boom. In juni slaagde hij niet voor zijn eindexamens, maar dat vertelde hij niet aan zijn moeder. K. beweerde het volgende schooljaar zelfs dat hij een opleiding volgde aan de KU Leuven. De moeder stelde in mei 2015 echter vast dat ze geen gezinstoelage meer ontving.

Haar zoon durfde niet vertellen over zijn mislukte schoolcarrière. Daarom besloot hij een attest van zijn middelbare school en van de universiteit te vervalsen. Het kinderbijslagfonds kreeg snel argwaan, onder andere door de vele schrijffouten en de oude logo’s op het attest van de KU Leuven. Het document was bovendien niet ondertekend.

Het arbeidsauditoraat omschreef de feiten als een jeugdzonde. Ook de moeder werd even verdacht, maar al snel bleek dat zij niets te maken had met de vervalsingen. Haar zoon bleek effectief elke ochtend zogezegd naar school te vertrekken. Naar eigen zeggen wilde hij het vertrouwen van zijn moeder terugwinnen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio