Froome past voor criterium in het Japanse Saitama, ploegentijdrit rijdt hij wel mee

Froome past voor criterium in het Japanse Saitama, ploegentijdrit rijdt hij wel mee

Froome, tweede van rechts, verkende gisteren het parcours van de olympische wegrit. Foto: Twitter

Chris Froome zou zondag zijn wederoptreden vieren in het ASO-criterium in het Japanse Saitama. Die informatie klopt slechts gedeeltelijk. De viervoudige Tourwinnaar, herstellend van een zware val in juni, past voor het criterium. Aan de voorafgaande ploegentijdrit zal hij wel deelnemen.

Mijn lichaam staat nog niet toe dat ik al deelneem aan een wegwedstrijd”, aldus Froome die herstellende is van onder anderen een gebroken heup. De Brit kwam afgelopen zomer tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné zwaar ten val en liep daarbij zware verwondingen op waardoor hij een kruis moest zetten over het vervolg van zijn seizoen.

“Ik sta waar ik wil staan in mijn revalidatie maar het typische aan een wegwedstrijd, constant optrekken en versnellen, daar is mijn lichaam nog niet klaar voor”, aldus Froome. “Aan de ploegentijdrit zal ik wel deelnemen. Het is een andere discipline met een meer gelijkmatig tempo. Ik wil er mijn ploegmaten (Bernal, Kwiatkowski en Castroviejo, red) zo goed mogelijk helpen.”

De 34-jarige Brit zal één van de komende weken nog een plaat en enkele schroeven uit zijn getroffen heup laten verwijderen. Een bout in het dijbeen wordt niet verwijderd. “Dat zal pas voor na mijn carrière zijn”, aldus Froome.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.