Brussels demonstreert op bezoek bij Kangoeroes Mechelen

Brussels demonstreert op bezoek bij Kangoeroes Mechelen

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Brussels, zonder het geblesseerde Amerikaanse duo Khaliq Spicer en David Bell, nam revanche voor het verlies op de openingsspeeldag tegen Kangoeroes Mechelen. De Maneblussers, zonder Idris Lasisi (spierscheur), vielen na een sterk openingskwart (21-17), via Terry Deroover en Shavon Coleman, immers volledig stil.

Kangoeroes verdedigde zwak, scoorde in het tweede schuifje slechts 8 puntjes en kreeg tegen een vinnig Brussels dan ook de rekening gepresenteerd. Een sterke Alex Lichodzijewski, Desonta Bradford en Williams Robyens loodsten de club uit de hoofdstad na 23-28 dan ook naar een 29-39 bonus halfweg. Ook in het derde kwart geen reactie van Kangoeroes. Vele balverliezen (18 in totaal!) gaf Brussels de mogelijkheid om met simpel basketbal verder afstand te nemen. Jonathan Augustin-Fairell, Andell Cumberbatch en William Robyens zorgden na 32-49 voor een beslissende 39-64! Kangoeroes Mechelen toonde ook in het slotkwart geen vuist en Brussels ging dan ook lekker op zijn elan verder. Jonas Foerts dropte een bom en met collectief spel ging het naar 46-77. Coach Serge Crevecoeur van Brussels ging over naar applausvervangingen en zag zijn Brussels tegen een zwak en vooral inspiratieloos Kangoeroes Mechelen afgetekend juichen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.