Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Marco Borsato (52).  ISOPIX

Marco Borsato reageert op affaire: “Ik wil het sensatieverhaal weerleggen”

De Nederlandse zanger Marco Borsato (52) heeft voor het eerst gereageerd op zijn affaire met pianiste Iris Hond (32). Hij deed dat vrijdagavond in de Nederlandse talkshow Beau. Met zijn verklaring wilde Borsato naar eigen zeggen het “sensatieverhaal” weerleggen.

“We werden gebeld door de krant over een verhaal, dat overigens al tien jaar oud is”, vertelde Borsato in Beau. “Ze hadden het erover dat de affaire zeven jaar geduurd had en dat ik het vorige maand pas aan mijn vrouw verteld had, wat allemaal niet waar is.”

Borsato en zijn vrouw Leontine reageren gewoonlijk niet op geruchten, maar nu wilde hij dat absoluut wel doen. “Om onduidelijkheid te voorkomen. Omdat dit voor een deel waar was.”

Borsato en zijn vrouw postten de verklaring samen op sociale media. Borsato gaf de affaire toe en schreef dat ze elkaar in die tijd soms even kwijt waren geweest, maar elkaar nooit echt verloren waren. Volgens de Nederlandse zanger heeft de krant zijn verhaal niet volledig gepubliceerd. “Ze hebben er stukjes uit gebruikt, dat vond ik niet zo netjes.” Daarom besloten ze met die verklaring te komen op sociale media. “Zodat in elk geval ons verhaal ook duidelijk was. Daarmee is het voor ons ook klaar. Het is een verhaal van tien jaar terug.” (eadp)