Isaac Kimeli wint al voor zesde jaar op rij in Essenbeek-Halle

Isaac Kimeli wint al voor zesde jaar op rij in Essenbeek-Halle

Foto: BELGA

Olympic Essenbeek Halle (OEH) heeft zondag aan het Donkmeer in Berlare de CrossCup Relays bij de mannen gewonnen, de openingsmanche van het regelmatigheidscriterium in het veldlopen. Voor Isaac Kimeli en zijn ploegmaats was het al de zesde zege op rij in de Relays.

Kimeli is nog maar net aan het trainen na een rustpauze die volgde op het WK atletiek in Doha en nam daarom de kortste afstand als startloper voor zijn rekening. Hij wisselde als eerste en gaf het stokje door aan zijn Franse ploegmaat Hugo Hay. Die diepte de kloof op de achtervolgers gevoelig uit, waardoor slotloper Robin Hendrix met een grote marge kon starten en eigenlijk geen tegenstand meer moest vrezen.

Daring Club Leuven werd vooraf door niemand tot de podiumkandidaten gerekend, maar zorgde voor de verrassing van de dag door met een piepjonge ploeg (Pieter Sisk - John Heymans - Guillaume Grimard) als tweede te finishen. Regerend Belgisch kampioen Soufiane Bouchikhi liep als slotloper voor Luik een sterke inhaalrace en bracht zijn team naar de derde plaats. Ook hij liep net als Kimeli en Hendrix eerder deze maand nog het WK in Doha en moest serieus puzzelen met zijn trainingsplan om in Berlare toch nog enigszins in vorm aan de start te verschijnen.

De tweede manche van de CrossCup, de eerste individuele, volgt op zondag 10 november aan het Zilvermeer in Mol.

Hanne Verbruggen: “Wist dat top drie tot de mogelijkheden behoorde”

VITA Ninove kroonde zich zondag in Berlare tot een erg verrassende winnaar van de CrossCup Relays bij de vrouwen. Slotloopster Hanne Verbruggen deed een gouden zaak met oog op een eventuele eindwinst in de CrossCup. Zelf was ze niet eens zo verrast met de overwinning die verder niemand zag aankomen.

Isaac Kimeli wint al voor zesde jaar op rij in Essenbeek-Halle
Foto: BELGA

“Zelf wist ik dat top drie tot de mogelijkheden behoorde”, vertelde Verbruggen in een eerste reactie na afloop. De 26-jarige Oost-Vlaamse won in Berlare aan de zijde van ploegmaats Sara Segers en Karin Nieuwenhuijsen. “Mijn eigen conditie is heel goed, maar ik wist niet goed wat mijn maats waard waren. Mijn coach was ervan overtuigd dat we hier konden winnen, dus begon ik er ook in te geloven. Ik kwam al heel vroeg in mijn wedstrijd op kop en wilde die leidersplaats niet meer afgeven. Als je eerste loopt, mag je niet voor minder dan de overwinning gaan.”

Verbruggen loopt op 1 december de marathon van Valencia, maar werkt daarnaast ook de volledige CrossCup af. Toen ze dat bekendmaakte, deed ze heel wat wenkbrauwen fronsen, want de manche in Roeselare vindt plaats op 24 november, één week voor haar marathon. “Ik heb nu eenmaal een druk programma nodig”, is het antwoord van Verbruggen daarop. “Bezig blijven met wedstrijden helpt mij om in vorm te blijven. In Valencia hoop ik rond de 2u32 uit te komen. Dan is de olympische limiet niet veraf.” Die limiet bedraagt 2u30:15.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.