Zaterdag is geen rustdag in Lochristi

FOTO. Kinderen nemen het even over op Roefeldag

Een zaterdag, het is allesbehalve een rustdag in Lochristi. Niet voor onze redactie, maar ook niet voor de zelfstandigen en dienstverleners. Op Roefeldag, het jaarlijks initiatief van de Jeugddienst, werden de taken wel even verdeeld en mochten heel wat jonge kinderen een handje toesteken. Lochristi Blogt trok afgelopen zaterdag naar niet minder dan eenentwintig locaties. Wellicht ook goed voor een nieuw record?

Veel mensen maakten zich zorgen om de loeiende sirenes in het centrum zaterdagmiddag. Geen nood: het was gewoon de brandweer die rondtoeterde met kids aan boord. Spuiten mocht ook, maar de waterslang kregen de jongsten niet altijd onder controle. De volle waterstraal in de gezichtjes was het gevolg, maar niemand die daarom maalde. In de Reinaertbib werden de teruggebrachte boeken netjes op orde gezet, en de uitgaande boeken gescand. Liesbet en Salome brachten verslag uit van de Roefeldag, speciaal voor de jeugddienst. Ecologisch tuinieren, daar ben je nooit te jong voor: bij Rawijs werd er verse pastinaak geoogst, net als groene zebratomaten. Verse gehaktballetjes verorberd zaterdag? Wellicht gingen ze door de handen van Malin, Finn, Emilien en Thieben. Met een beetje logistieke steun van slager Stefan.

Casper en Michiel, die waren dan weer aangetrokken door de lokale politiek, al maakt burgemeester Deswaene die hapjes voor trouwkoppels natuurlijk niet zelf elke week klaar, laat staan dat hij er na het ja-woord zelf mee rondgaat. Dierenvrienden verzorgden paarden, voederden ze en mochten zich ook aan een parcours wagen, allemaal te beleven bij Equidream. Nog meer paardenvreugde en hondjesgeknuffel bij het Schaaphof. De grote ketens ontsnapten ook niet aan de  kinderhulp: Dreamland, Colruyt, Brantano, Decathlon en Delhaize roefdelden lustig mee, net als 't Lang Leven, Kapsalon Pascal in Lochristi én in Zaffelare en Apotheek Reinaert. Cafébezoek mocht voor het kleine grut ook voor het eerst, onder meer in de Picasso, de Pomerans, en Taverne Reinaert. Daarna werd er nog een frietje gestoken in de Papas. 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio