Rob Cross wint voor het eerst EK darts

Rob Cross wint voor het eerst EK darts

Foto: BELGAIMAGE

De Engelse darter Rob Cross (PDC-2) is zondag voor het eerst Europees kampioen geworden. In het Duitse Göttingen won de 29-jarige voormalige wereldkampioen in de finale met 11-6 van de Welshman Gerwyn Price (PDC-5). Cross volgt zijn landgenoot James Wade (PDC-8) op. De vier jaar daarvoor was de titel naar de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-1) gegaan.

Cross had in de halve finale met 11-9 afgerekend met de Noor-Ier Daryl Gurney (PDC-6). In de finale tegen Price nam Cross in het derde leg een voorsprong en die gaf hij die niet meer uit handen.

Voor Cross was het zijn tweede finale van een EK. In 2017 verloor hij in de finale van Van Gerwen. Twee maanden later veroverde de Engelsman toen de wereldtitel.

Aan zijn derde major titel houdt Cross 120.000 pond (139.000 euro) over. Naast het WK 2018 en het EK 2019 heeft hij ook nog het World Matchplay 2019 op zijn palmares.

Rob Cross wint voor het eerst EK darts
Foto: BELGAIMAGE
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.