Vechtersbazen krijgen cel- en werkstraf: “De schrik van de Overpoort”

Vechtersbazen krijgen cel- en werkstraf: “De schrik van de Overpoort”

De twee vechtersbazen krijgen een werk- en celstraf. Foto: BELGA

Gent / Lochristi / Lovendegem -

Twee twintigers hebben in de Gentse rechtbank een cel- en werkstraf gekregen voor talloze vechtpartijen in Lovendegem, Lochristi en de Overpoortstraat. De eerste beklaagde, D., kreeg een celstraf van 20 maanden. De tweede, S., komt er vanaf met een werkstraf van 140 uur.

“Je kunt die mannen gemakkelijk de schrik van de Overpoort noemen. Ze zijn zeer agressief en hebben een kort lontje. Alsof het niets is, slaan ze mensen het ziekenhuis in”, aldus het openbaar ministerie dat voor D. 18 maanden cel vorderde en voor S. een werkstraf of een vervangende straf van 12 maanden.

De vechtpartijen vonden plaats tussen oktober en november 2017. Vaak waren de aanleidingen daartoe zeer banaal. Zo was er een discussie tussen enkele meisjes waar de beklaagden tussenbeide kwamen. Dat liep snel uit de hand, één van de mannen deelde een kopstoot uit. Het slachtoffer was 18 dagen arbeidsongeschikt en moest worden geopereerd aan de neus.

De volgende vechtpartij deed zich voor op een KLJ-fuif in Lochristi. Nadat een vriend van de beklaagde een duw had gekregen, liep de situatie weer uit de hand. Het slachtoffer kreeg slagen op het hoofd en schoppen op onder meer de borstkas. Er werd toen zelfs een mes getrokken.

Na de uitspraak bleek de Overpoort nog eens aan de beurt te zijn. Een jongeman kreeg vorig jaar rond Halloween enkele rake klappen te verwerken. Hij brak zijn kaakbeen op drie plaatsen. De jongeman liep vijf dagen rond met de breuken vooraleer richting het ziekenhuis te gaan. “Ik had pijn en het was opgezwollen. Maar ik had niet door dat het gebroken was”, verklaarde het slachtoffer. De dader riskeert een werkstraf.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio