Auto rijdt wielrenner in volle koers met hoge snelheid omver... voor de ogen van een onverschillige agent

Wielerheisa in Brazilië. In de Volta de Guarulhos, een wedstrijd in een stad in de staat Sao Paulo, werd de laatste etappe op een abrupte manier onderbroken toen een auto tegen hoge snelheid de leider van het peloton van de fiets reed. Endrigo Da Rosa (Independência) kwam er als bij wonder met enkel wat kniepijn vanaf, terwijl zijn voorwiel naar de vaantjes was.

Uit protest tegen de quasi onbestaande veiligheid stopten de collega's van Da Rosa met fietsen, waardoor de uitslag van de laatste rit die bij de laatste passage aan de finishlijn was. Geluk bij een ongeluk voor Rodrigo Araújo van Melo (Team Cycling - Pindamonhangaba), die ook meteen zeker was van de eindzege. 

Intussen werd er gezocht naar de oorzaak van het voorval in volle koers. En die kwam snel boven. Agenten die moesten instaan voor de veiligheid vonden het niet kunnen dat er geen overuren meer worden uitbetaald door de stad. Daarom knepen ze een oogje dicht, met alle gevolgen van dien. In de video is dan ook een op zijn smartphone kijkende agent te zien, die niet eens reageert wanneer Pereira op een haar na wordt doodgereden...

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.