Golflegende Tiger Woods evenaart mythisch record

Golflegende Tiger Woods evenaart mythisch record

Foto: AP

Tiger Woods is alweer een record rijker. Met zijn zege op de Zozo Championships komt hij aan 82 PGA-overwinningen, waarmee hij het record van Sam Snead uit 1965 evenaart. Snead was 52 toen hij zijn laatste toernooi won. Op zijn 43ste heeft Woods dus nog tijd om alleenheerser te worden. “Hopelijk kan ik ook tot mijn 52ste blijven spelen. Een paar jaar geleden zou ik die woorden niet uitgesproken hebben, maar de toekomst ziet er een stuk beter uit dan toen.”

Woods onderging de voorbije jaren een dik dozijn operaties aan rug, knie, nek en nog een handvol andere ledematen. Op zijn slechtste momenten raakte hij niet zonder hulp uit bed. Het Zozo Championship was Woods’ eerste toernooi sinds zijn vijfde knieoperatie negen weken geleden. “Mijn lichaam kan niet meer wat het vroeger kon, maar ik ben nog steeds in staat om oplossingen te bedenken.” Hij had in april van dit jaar met zijn zege op de Masters voor de strafste comeback uit de golfgeschiedenis gezorgd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.