28 vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie aan Antwerpen-Berchem

28 vermoedelijke transmigranten opgepakt bij controleactie aan Antwerpen-Berchem

Archiefbeeld Foto: Victoriano Moreno

Berchem -

In Antwerpen zijn in de nacht van maandag op dinsdag 28 personen opgepakt aan het station van Antwerpen-Berchem omdat ze niet over de juiste verblijfsdocumenten beschikten. Dat meldt de federale politie. Het ging om een controleactie van de Antwerpse federale politie in samenwerking met zes lokale politiezones en de Dienst Vreemdelingenzaken. De actie was gericht tegen transmigratie en mensensmokkel en de overlast in en rond het station die daarmee gepaard gaat.

De politie concentreerde zich tijdens de actie naar eigen zeggen voornamelijk op treinen die vanuit Brussel naar Antwerpen reden. “Op basis van verklaringen stelt de politie nog steeds vast dat heel wat transmigranten zich vanuit Brussel - voornamelijk via het openbaar vervoer - naar onder andere Antwerpen begeven”, klinkt het. “Zij komen met de trein toe in de stations Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal, en begeven zich van daaruit verder met de tram en/of bus naar de parkings langs de autosnelwegen, waar ze in vrachtwagens proberen te klimmen om de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen maken.”

Die trafiek zorgt volgens de politie voor overlast in en rond stations, bushaltes en snelwegparkings. Controleacties moeten niet alleen transmigranten ontmoedigen, maar ook de netwerken van mensensmokkelaars die hen aansturen in kaart brengen.

De 28 bestuurlijk aangehouden personen waren afkomstig uit Soedan (17), Eritrea (10) en Ethiopië (1). Elf van hen verklaarden minderjarig te zijn.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees