Handelaars versieren opgebroken straat: “Wij zijn ondernemers, we moeten positief zijn”

© fvv

Wat doe je als ondernemer als je straat één grote werf is? Positief blijven en klanten blijven lokken. Dat is het motto in de Burgstraat in Gent, die door werken aan tramsporen al maanden opgebroken is. Enkele ondernemers uit de straat schakelden een kunstenaar in om de straat sfeervoller te maken.

jcd/bst

De Burgstraat ligt open. Maar de handelaars hebben geen zin om in een hoekje te zitten wenen. “Wij zijn ondernemers”, zegt Valentine Wanders van koffiebar Het Moment. “We moeten positief zijn. En we willen wat licht brengen in deze donkere dagen.”

Daarom hangen nu overal in de straat ‘verlichte’ ver­keers­kegels, met dank aan lichtkunstenaar Reinout Hiel. “Ik wilde de klassieke wegenwerkensignalisatie letterlijk en figuur­lijk naar een hoger niveau tillen”, legt hij uit. “Als het donker wordt, zorgt hun warme licht in de opgebroken straat voor een surreële, feestelijke toets.”

De actie wordt ondersteund door het Gentse stadsbestuur, dat 10.000 euro vrijmaakte voor promotie in de Burgstraat tijdens de ingrijpenden werken. Binnenkort lanceren de ondernemers van de Burgstraat ook een video. Tegen de kerstvakantie zouden de werken afgerond moeten zijn.

LEES OOK: Burgstraat vijf maanden dicht voor nieuw wegdek, maar handelaars blijven positief

© fvv

© fvv

© fvv

© fvv

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio