Nog niet zeker van Olympische Spelen, toch al naar Tokio: Victor Campenaerts gaat tijd- én wegrit verkennen

Nog niet zeker van Olympische Spelen, toch al naar Tokio: Victor Campenaerts gaat tijd- én wegrit verkennen

Foto: Photo News

Als hij door bondscoach Rik Verbrugghe wordt geselecteerd voor de tijdrit op de Spelen, zal Victor Campenaerts dat pas begin mei weten. De werelduurrecordhouder wil echter niets aan het toeval overlaten. Binnen twee weken trekt hij naar Tokio voor de verkenning van zowel de weg- als de tijdrit.

Victor Campenaerts is pas terug van de Ronde van Guanxi, maar maakt binnen twee weken opnieuw de oversteek naar het Oosten. Van 10 tot 16 november zit hij in Tokio. “Mijn toekomstige ploeg heeft volgend jaar een Japanse hoofdsponsor (NTT, red.). De sponsors willen er een meeting houden met een paar leden van de technische staff en enkele renners. Edvald Boasson Hagen en de beloftewereldkampioen Samuele Battistella zijn er ook.”

Campenaerts heeft echter nog andere plannen in Tokio. “Ik ga er ook het parcours van de wegrit en de tijdrit verkennen. Mijn fiets gaat mee. Niet dat ik daar tegen 50 km/u over dat parcours ga vlammen… Ik ben nog altijd in rustmodus, maar het lijkt mij ideaal om het parcours eens te fietsen. Dat zegt veel meer dan kaartjes of videobeelden.”

De werelduurrecordhouder is nochtans verre van zeker dat hij daadwerkelijk de tijdrit en dus ook de wegrit zal mogen rijden. Pas in mei maakt Rik Verbrugghe de keuze tussen Campenaerts, Laurens De Plus, Yves Lampaert en Wout van Aert om naast Remco Evenepoel de olympische tijdrit te betwisten. “Ik weet dat het niet zeker is dat ik ga, maar ik wil niks aan het toeval over laten. Als ik dan toch mag gaan, wil ik tot in de puntjes voorbereid zijn.”

Tijdens zijn verblijf van zes dagen in Tokio zal Campenaerts ook al de mogelijke locaties voor een hoogtestage in Tokio onderzoeken. “Als ik naar de Spelen mag, zou ik na mijn deelname aan de Giro - met drie tijdritten ideaal voor mij - een kleine rustpauze inlassen om dan in midden juni al naar Japan af te zakken voor een hoogtestage. De Mount Fuji is meer dan 3.700 meter hoog. Je hebt er een locatie met faciliteiten voor een stage op 2.000 meter hoogte, wat ideaal is. Alleen ligt die locatie aan de verkeerde kant van de Mount Fuji.”

“De andere kant van de Mount Fuji ligt op amper 15 km van het tijdritparcours, maar daar is niks. Een idee was om er enkele campers te huren, zodat we wel aan de goeie kant zouden zitten, maar in Japan zijn ze daar strenger op als in België. Alleen al om door te hakken waar en hoe ik mijn eventuele voorbereidende hoogtestage zou toepassen, is deze trip het waard”, aldus Campenaerts, die daags na zijn terugkeer uit Japan op de slotdag van de Zesdaagse van Gent het baanrecord van 5 km in het Kuipke zal aanvallen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.