David Goffin is pas bij winst in Parijs zeker van de Masters (en dat wordt niet simpel)

David Goffin is pas bij winst in Parijs zeker van de Masters (en dat wordt niet simpel)

Foto: BELGA

David Goffin (ATP 14) begint vandaag aan een bijzonder moeilijke opdracht: minstens de halve finales behalen van het zeer sterk bezette toernooi van Parijs, en eigenlijk zelfs dat toernooi winnen om helemaal zeker te zijn van de ATP Finals.

In de eerste ronde was hij vrij, zijn 1/16de finale van vandaag is symbolisch: hij speelt tegen Grigor Dimitrov (ATP 29). Net tegen de Bulgaar stond Goffin in 2017 in de finale van de Masters, toen hij zijn beste seizoen ooit kende. In die finale in Londen verloor hij. Slechts één keer in acht ontmoetingen kon Goffin van Dimitrov winnen. Dimitrov won gisteren tegen Ugo Humbert (4-6, 6-1, 6-2), de jonge Fransman die Goffin meteen uit het toernooi van Antwerpen kegelde.

In een eventuele 1/8ste finale wacht dan normaal gezien Dominic Thiem (ATP 5). Maar als Goffin helemaal zeker wil zijn van de Masters, moet hij het toernooi winnen. Voor alle duidelijkheid: in Parijs doet, behalve Roger Federer en Kei Nishikori, de volledige top 15 van de wereld mee. Sowieso moet Goffin de halve finales behalen, maar dan nog is hij afhankelijk van wat zijn naaste concurrenten doen.

Goffin staat momenteel elfde in de Race to Londen. Een strohalm: Jack Sock haalde ook het kampioenenbal tussen de beste tennissers van het seizoen toen niemand dat nog verwachtte.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.