Wereldkampioene Sanne Cant weet waarom ze zondag in Gavere pas 14de werd

Wereldkampioene Sanne Cant weet waarom ze zondag in Gavere pas 14de werd

Cant zag af in Gavere.“Ik kon amper kracht zetten.” Foto: Photo News

Sanne Cant (29) weet waarom ze zondag kant noch wal raakte in de Superprestige in Gavere. Een bezoek aan de osteopaat leerde dat ze de cross uitreed met een verschoven heiligbeen, een gevolg van haar val tijdens de verkenning vooraf.

Dat been is driehoekig van vorm en ligt tussen de lendenwervels en het staartbeen. In een gesprek met de gespe­cialiseerde wielersite Wielerflits zei Cant dat ze wel voelde dat er iets niet klopte. “Ik kon amper kracht zetten tijdens de wedstrijd. Ik weigerde achteraf veel uitleg te geven, want dan wordt er al snel gezegd dat er naar uitvluchten wordt gezocht. Ik hoop dat ik volgend weekend een en ander kan rechtzetten”, aldus de drievoudige wereldkampioene.

“Die veertiende plaats leverde me twee puntjes op in de tussenstand van de Superprestige. Misschien doen die ertoe op het einde van het seizoen of misschien niet. Toch ben ik blij dat ik gestart ben.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.