HBO schrapt Game of Thrones-prequel, maar kondigt meteen een nieuwe aan

HBO schrapt Game of Thrones-prequel, maar kondigt meteen een nieuwe aan

Foto: AP

Verwarring is coming: want nadat HBO een prequel van hitserie Game of Thrones over de begindagen van Westeros schrapte, kondigde de Amerikaanse betaalzender meteen een andere prequel aan. Die zal “House of Dragon” heten. Ook de geestelijke vader en auteur van de GOT-boeken, George RR Martin, schrijft mee aan de reeks.

‘House of Dragon’ zal zich zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen van ‘Game of Thrones’ afspelen. De serie zal de geschiedenis van House Targaryen (de adellijke familie waartoe hoofdpersonage Daenerys Targaryen behoort nvdr.) verhalen. Voorlopig is er geen datum gepland, nog volgens HBO zal de serie gebaseerd zijn op ‘Fire and Blood’, een boek dat Martin eerder schreef over de geschiedenis van House Targaryen.

De aankondiging is opmerkelijk qua timing, want enkele uren eerder raakte nog bekend dat HBO een andere GOT-prequel geschrapt had. Die reeks speelde zich verder in het verleden af: met name toen mensen voor het eerst toekwamen op Westeros en in conflict kwamen met The Children of the Forest. Laatstgenoemde creëerden de White Walkers (de antagonisten uit de originele reeks nvdr.) ter verdediging in de strijd tegen de mens.

De makers hadden al een pilootaflevering, met onder meer actrice Naomi Watts, ingeblikt, maar om nog onbekende redenen schrapte HBO de reeks.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees