De Coupee doet stationsbuurt herleven

Op donderdagavond 31 oktober openen Sabine De Koker en Wesley Van Syngel aan het Statieplein in Deinze een nieuw café met de toepasselijke naam 'De Coupee'. Het koppel kiest voor Deinze als uitvalsbasis voor hun nieuwe zaak, omdat ze ook graag hun steentje willen bijdragen tot de vernieuwing en heropleving van de stationsbuurt.

Sabine en Wesley werken al vele jaren in de retailsector. Sabine heeft de zin voor ondernemen van haar vader geërfd en Wesley stamt uit een familie waar al drie generaties lang café wordt gehouden, sinds 1947. Het reilen en zeilen van de horeca kent dus weinig geheimen voor hem.

Het café heet "De coupee". De naam verwijst naar een treincoupé met een knipoog naar het station. De zaak wil een gezellige en sfeervolle ontmoetingsplaats zijn voor jong en oud. Hun leuze is: "Where drinks & moments are precious." Op de kaart staan maar liefst 45 verschillende biersoorten, maar ook cocktails, gins en enkele tapas zijn verkrijgbaar.

De coupee opent op donderdag 31 oktober 2019 vanaf 18 uur. Een top dj zorgt voor ambiance. Het café zal iedere weekdag open zijn vanaf 7 uur en op zaterdag vanaf 9.30 uur. Op zondag is het gesloten.

Centrummanager Chris Verghote van vzw Deinze Winkelstad is tevreden: ‘Wij zijn blij dat de stationsbuurt eindelijk ook eens positief in het nieuws komt. Onlangs begon ook Bart De Maertelaere Bartaki’s in het voormalige café ’t Perron. Er komt dus weer leven aan het station.'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio