Geen ‘Baby shark’ meer op repeat: Spotify lanceert kinderversie

Geen ‘Baby shark’ meer op repeat: Spotify lanceert kinderversie

Ouders die Baby shark, 10.000 luchtballonnen en De plopdans steevast in hun Spotify-afspeellijsten zien verschijnen, kunnen opgelucht ademhalen. Kinderen gaan hun eigen versie van de app krijgen.

In de ‘kinderversie’ van streamingdienst Spotify kunnen kinderen kiezen tussen 6.000 nummers uitgekozen door experten. Die zijn verdeeld in categorieën zoals film, tv, feest, bedtijd en verhalen. De app komt er zodat kinderen in een veiligere omgeving naar muziek kunnen luisteren “zonder expliciete teksten”.

Ouders zullen kunnen kiezen tussen profielen voor jongere en oudere kinderen. De kleinsten kunnen luisteren naar Disney-klassiekers, kinderliedjes en verhalen. De oudere kinderen zullen ook Taylor Swift en Ariana Grande zien passeren.

De app zal deel uitmaken van het bestaande Premium Family-pakket en zal niks extra kosten voor wie al een abonnement heeft. Kinderen zullen dan, net als in de gewone app, geen reclame horen. Voorlopig is Spotify Kids nog niet beschikbaar in ons land. Woensdag werd in Ierland een eerste versie gelanceerd en die zal daar een tijdlang getest worden. In de komende maanden zal de kids-versie ook in de rest van de wereld uitgerold worden.

Corrigeer

Meest recent - Online Leven