Castors Braine gaat in Euroleague onderuit op Russische bodem

Castors Braine gaat in Euroleague onderuit op Russische bodem

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency (archief)

Castors Braine heeft donderdag in zijn derde wedstrijd van de Euroleague basket voor vrouwen met 62-55 verloren van het Russische Nadezhda.

Bij de rust, na twee quarters, stond Castors nochtans 31-30 in het krijt. Voor Castors was het de tweede nederlaag. Shaqwedia Wallace werd met 18 punten topschutter bij de bezoekers. Celeste Trahan-Davis was goed voor 10 punten en evenveel rebounds. Thuisspeelster Yvonne Turner tekende voor 20 punten.

De Belgische kampioen opende groep A met 79-87 verlies tegen het Russische UMMC Ekaterinburg van Emma Meesseman. Daarna volgde een 76-71 overwinning tegen het Letse TTT Riga.

Volgende week woensdag (6 november) speelt het team van de Franse coach Frédéric Dusart in de Spiroudôme van Charleroi gastheer voor het Franse Bourges Basket, dat eveneens al twee keer verloor in drie wedstrijden. Riga is met drie nederlagen het enige team in de groep van acht dat nog niet kon winnen. De top vier stoot door naar de kwartfinales.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.