Charleroi maakt voorbehoud bij nederlaag tegen Brussels na arbitrale fout in Europese match

Charleroi maakt voorbehoud bij nederlaag tegen Brussels na arbitrale fout in Europese match

Foto: Photo News

Brussels boekte woensdag zijn eerste thuiszege in de FIBA Europe Cup. In een Belgisch onderonsje haalde de ploeg uit de hoofdstad het na extra time met 104-101 van Spirou Charleroi. De Carolo’s maken echter voorbehoud bij het resultaat, omdat een niet-aangewezen speler van Brussels in het slot de vrijworpen nam.

In de slotfase van de verlenging, bij een 99-99 tussenstand, beging Charleroi-speler Alex Libert een fout op Brusselaar Andell Cumberbatch. Maar nadien was het niet Cumberbatch maar wel Desonta Bradford die de vrijworpen voor zijn rekening nam en benutte.

Charleroi maakte nadien voorbehoud bij de uitslag. Beide teams tellen één nederlaag en één zege. Komende week woensdag ontvangt Brussels het Turkse Pinar Karsiyaka, terwijl Charleroi het Nederlandse Donar Groningen over de vloer krijgt op de derde speeldag. De top twee van elke groep stoot door naar de volgende ronde.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.