Max Verstappen wuift kritiek collega’s weg: “Dat ze over me praten, betekent dat ik in hun hoofd zit”

Max Verstappen wuift kritiek collega’s weg: “Dat ze over me praten, betekent dat ik in hun hoofd zit”

Foto: Photo News

Max Verstappen ontving na afloop van de Grote Prijs van Mexico een steek van Lewis Hamilton, die dit weekend op een zesde wereldtitel mikt. De Brit had kritiek op de agressieve rijstijl van Verstappen, maar de Nederlander diende zijn collega donderdag van antwoord. “Ik vind zijn kritiek nogal flauw.”

Hamilton en Verstappen kwamen afgelopen zondag met elkaar in aanraking tijdens de openingsronde van de Grote Prijs van Mexico, waarna beide heren op het gras belandden. Hamilton vocht zich nadien wel terug naar voren en won uiteindelijk zelfs de race, Verstappen liep na een tweede aanvaring - nota bene met Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas - een lekke band op en werd pas zesde. “Je moet Max altijd wat meer ruimte geven dan anderen, anders is de kans groot dat je met hem zal botsen”, zei Hamilton op de persconferentie na de race. Sebastian Vettel, die zondag tweede werd, kreeg dezelfde vraag en was het nadrukkelijk eens met zijn generatiegenoot.

“Flauw en onrespectvol”

Verstappen mocht donderdag aanschuiven op de persconferentie in Austin, waar dit weekend de Grote Prijs van de Verenigde Staten wordt gereden, en had zijn antwoord klaar. “Ik vond zijn uitspraken niet echt respectvol en niet correct. Ik ben altijd een harde rijder, maar wel fair”, verdedigde Verstappen zich. “Wat mij betreft was zijn reactie nogal flauw. Het is altijd gemakkelijk om een steek onder water te geven. Ik hoef dat zelf niet te doen. Ik wil vooral vechten op het circuit. Maar het is altijd goed als ze over mij praten. Dat betekent dat ik in hun hoofd ben gekropen.”

De Grote Prijs van de Verenigde Staten begint komende zondag om 20u10. Lewis Hamilton kan in Texas voor de zesde keer wereldkampioen worden. Als de Brit in de top 8 finisht, is de titel een feit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.