Leen Dendievel in rouw: “Een hele wereld lijkt verdwenen”

Leen Dendievel in rouw: “Een hele wereld lijkt verdwenen”

Foto: DBA

Voor Leen Dendievel is het een extra moeilijke 1 november. De gewezen ‘Thuis’-actrice heeft in een Facebookpost verteld dat haar grootmoeder deze week overleden is.

“Ik deel niet altijd alles van mijn privéleven, maar dit wíl ik delen”, begint ze haar bericht. “Omdat zij het verdienen! Omdat mensen mogen weten wie ze zijn en uit welk warm nest ik kom. Vanbinnen ben ik heel verdrietig. Ik verloor mijn mémé deze week... Een ongelooflijke, fiere en grappige dame, waarvan ik hoop dat ik nog maar half zo straf ben als zij. Pépé verloor ik twee jaar terug. Mijn trouwe held! Maar nu mijn mémé weg is, lijkt een hele wereld verdwenen. Een wereld waarvan ik fier ben dat ik daar deel van MAG uitmaken. Ik moet verder de wijde wereld in, waar ik mensen wil helpen, mensen wil doen lachen en mensen wil ontroeren. Zodat zij fier kunnen zijn op mij”, schrijft de actrice op Facebook.

Ondanks het verlies werkt ze wel haar normale programma zo goed mogelijk af. “Als het leven me tegengaat, wil ik me soms even wegstoppen; een snipperdag nemen, mensen even niet te woord staan, of niet in een programma gaan opdraven,... Alleen, je kan je rol niet zomaar afstaan, je hebt je woord gegeven, is een redactie al een hele dag in de weer het programma te maken op basis van jouw komst en kan je een zaal vol publiek met een gekocht ticket niet zomaar terug naar huis laten gaan. Je kan niet zeggen ‘laat me eens gerust’ als iemand lief een foto komt vragen... De boel moet draaien en beleefdheid draag ik hoog in het vaandel. Daarbij, de ‘Show must go on’. Ook toen ik de nacht dat mijn grootvader stierf rechtstreeks naar de set reed om een hele dag ‘verliefde en happy’ scenes te gaan draaien. Ook als ik morgen op de Boekenbeurs zal zijn, terwijl ik liever naar foto’s van mijn grootmoeder zou kijken... Maar ‘er moet gewerkt worden’, zou ze zelf gezegd hebben”, aldus nog Dendievel.

De actrice sluit haar bericht af met een goede raad aan haar fans: “Koester ze, die meme en pepe’s, die oma en opa’s, hoe je hen ook noemt. Want ook al blijven ze lang, ze gaan altijd te vroeg weg...”

bekijk ook

Interview Leen Dendievel

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees