Sophia Flörsch gaat jaar na horrorcrash opnieuw in Macau racen

Sophia Flörsch gaat jaar na horrorcrash opnieuw in Macau racen

Foto: AP

Een jaar nadat ze op miraculeuze wijze aan de dood ontsnapte bij een huiveringwekkende crash in Macau, zal Formule 3-rijdster Sophia Flörsch weer haar opwachting maken op het Chinese circuit. De 18-jarige Duitse bevestigde vrijdag dat ze over twee weken present tekent in Macau.

“Ik kijk er heel erg naar uit om weer in Macau te racen. Vorig jaar was het mijn eerste keer. Tot mijn ongeval was het de leukste wedstrijd waaraan ik al had deelgenomen”, verklaarde Flörsch, die de kleuren van het HWA-team verdedigt.

In november 2018 kroop de jonge racester door het oog van de naald op het circuit in Macau. Tijdens de lokale F3 Grand Prix verloor ze de controle over haar auto, vloog op hoge snelheid uit de bocht en ramde een gebouwtje voor fotografen. De schokkende beelden van de zware crash gingen via social media de wereld rond. Flörsch brak twee nekwervels. Dik drie maanden later was ze weer volledig hersteld.

Sophia Flörsch gaat jaar na horrorcrash opnieuw in Macau racen
Foto: EPA-EFE
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.