“Laatste beelden” van Théo Hayez vrijgegeven

Video: Daily Mail

De familie van de vermiste Belg Théo Hayez heeft de beelden van een bewakingscamera vrijgegeven van een vakantiehuis in Byron Bay, die zij kort na zijn verdwijning kregen. Daarop dachten ze de achttienjarige jongen te zien wandelen naar zijn jeugdhostel.

Théo Hayez verdween op de avond van 31 mei na een cafébezoekje in het oost-Australische kuststadje Byron Bay. Hij werd een week later als vermist opgegeven door het personeel van het jeugdhostel waar hij verbleef.

De familie van de jongen ging toen op zoek naar beelden van bewakingscamera’s die hen zouden kunnen tonen waar Théo Hayez heen ging nadat hij gevraagd werd het café te verlaten. Een tankstation en een vakantiehuis langs een grote straat tussen het café en Théo’s hostel bezorgden hen beelden waarop de familie de jongen meende te herkennen: hij zou dus richting zijn hostel gewandeld hebben.

Het is Michael Dorkhom, de neef van Hayez, die de beelden kreeg van een personeelslid van het tankstation. “Iemand die daar werkt, stuurde me een berichtje”, zegt Dorkhom in ‘The Lighthouse’, een podcast van een grote Australische krant over de zaak. “Hij vertelde dat hij de beelden van hun camera’s had gecontroleerd, en daarop zag hoe iemand langs de straat wandelt. Het klopt met de tijdlijn van de gebeurtenissen. Zelfs de manier waarop hij wandelt.”

Gsm-signaal bij vuurtoren

De beelden waren echter te onscherp om zekerheid te kunnen bieden, en de zoektocht naar de jonge Belg spitste zich al snel vooral toe op het gebied nabij een vuurtoren aan de andere kant van het stadje, omdat de gsm van Hayez het laatst was opgepikt door een nabijgelegen zendmast. Maar ondanks massale inzet van politie en omwonenden leverde die speurtocht niets op, en werd de officiële zoektocht halverwege september dan ook stopgezet.

Zijn familie heeft de hoop niet opgegeven, zij gaven eerder al aan “niet op te zullen geven tot we zijn lichaam hebben gezien.”

Geannuleerd buskaartje

De podcast vertelde ook over een ander mysterie rond de verdwijning van Hayez. De jongeman had dagen op voorhand een ticket gekocht voor een busreis naar Sydney, maar dat werd zes minuten na het vertrek van de bus op 3 juni geannuleerd. De familie hoopte dat dat betekende dat Hayez drie dagen na zijn verdwijning nog leefde, maar na onderzoek bleek dat de buschauffeur dat kaartje annuleerde toen Hayez niet opdaagde voor de busreis.

bekijk ook

Familie verspreidt nieuwe beelden van Théo Hayez: “Hij is niet alleen een affiche, maar ook een zoon, een broer, een vriend”

Belgische speurders naar huis, Australiërs staken zoektocht naar Théo Hayez

Corrigeer

MEER NIEUWS