Verbinding Lostraat - Steenweg op Deinze

Nieuwe situatie aan verkeerswisselaar E40 in Aalter

Met de bouw van de fly-over over de Lostraat en de Steenweg op Deinze in Aalter, krijgt het verkeer van de autosnelweg E40 binnenkort een rechtstreekse verbinding met de Knokkebaan (N44). De stellingen van de fly-over worden weggenomen en de aannemer start vanaf 4 november met een nieuwe fase en werkt aan de verbinding van de rotonde aan de Steenweg op Deinze (N409) met de Lostraat (N499) .Het verkeer aan de Lostraat en de rotonde is gewijzigd. Het verkeer op de E40 blijft over drie rijstroken rijden in elke richting. Die werken aan de Lostraat duren tot het einde van het jaar.

Fase 1 van 4 tot 12 november

In de eerste fase legt de aannemer een tijdelijke weg aan vooraan de Lostraat ,zodat het gemotoriseerd verkeer tijdens de heraanleg aan de Lostraat kan blijven inrijden richting centrum Aalter. De Lostraat inrijden blijft dus mogelijk.  De Lostraat uitrijden naar de rotonde is niet meer mogelijk. De omleiding loopt via Kestelstraat, Processieweg, Molenstraat, Weibroekdreef, Kouter, Europalaan, Brouwerijstraat en Knokkebaan. Fietsers rijden om via de Lovelddreef. 

Fase 2 van 13 november tot eind december 2019

De aannemer start op woensdag 13 november met de heraanleg van de Lostraat. Wie van de E40 vanuit Gent komt, kan op het einde van de afrit niet meer rechtdoor maar moet linksaf via een nieuw aangelegde weg naar de rotonde aan de Steenweg op Deinze. Van daaruit kan het verkeer dan alle richtingen uit. Het verkeer richting centrum Aalter rijdt vanaf dan over de tijdelijke aangelegde weg.  De Lostraat uitrijden naar de rotonde blijft niet mogelijk. De omleiding blijtt dezelfde: via Kestelstraat, Processieweg, Molenstraat, Weibroekdreef, Kouter, Europalaan, Brouwerijstraat en Knokkebaan. De fietsers blijven omrijden via de Lovelddreef. 

Werken tot voorjaar 2020

De structuur van de fly-over is zo goed als klaar en de aannemer is al volop bezig met het wegnemen van de stellingen. Hij start nadien met de werken aan de bovenkant van de fly-over. Er komt waterdichting en een nieuw wegdek in asfalt. Deze werken vereisen vaak droog weer. Na deze werken zal er op de E40 zelf nog één week hinder zijn om de aansluiting van de nieuwe fly-over op de E40 te maken. Ook de rechterrijstrook van de E40 richting kust krijgt dan op dat moment nog een opknapbeurt.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio