Drama in GP van Maleisië: 20-jarige motorrijder overleeft crash niet

Drama in GP van Maleisië: 20-jarige motorrijder overleeft crash niet

De nauwelijks 20-jarige Munandar gold als een groot talent. Foto: Twitter

Triest nieuws uit de motorwereld. De Indonesische motorrijder Afridza Munandar is zaterdag om het leven gekomen na een crash op het circuit van Sepang in Maleisië.

De 20-jarige Munandar nam deel aan een wedstrijd van de Asia Talent Cup, een competitie die werd georganiseerd in de marge van de MotoGP van Maleisië. Hij kwam ten val in bocht tien van de eerste ronde en kreeg op de piste meteen de eerste zorgen toegediend. Daarna werd de Indonesiër per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis van Kuala Lumpur maar daar bezweek hij aan zijn verwondingen.

Munandar was in de Asia Talent Cup, die wordt afgewerkt met Moto3-motoren, een van de titelkandidaten. Hij haalde dit seizoen zes podiumplaatsen waaronder twee zeges.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het Sepang Circuit in opspraak komt in de motorsportwereld. In 2011 ging motorcoureur Marco Simoncelli in de tweede ronde van de GP Maleisië met zijn Honda zwaar onderuit. De Italiaan overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.