Titelverdedigster Svitolina verovert eerste finaleticket in WTA Finals

Titelverdedigster Svitolina verovert eerste finaleticket in WTA Finals

De Oekraïense blijft voorlopig foutloos in Shenzhen. Foto: AFP

Titelverdedigster Elina Svitolina (WTA 8) heeft zich zaterdag als eerste geplaatst voor de finale van de WTA Finals in Shenzhen (14 miljoen dollar).

De Oekraïense zag in de halve eindstrijd op het Chinese hardcourt de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 7) geblesseerd opgeven in de derde set. Het stond toen 4-1 in het voordeel van Svitolina, die de tweede set met 6-3 had gewonnen. Bencic pakte de eerste met 7-5.

Zondag speelt achtste reekshoofd Svitolina om de titel tegen de Australische Ashleigh Barty (WTA 1) of de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA 2).

De 25-jarige Svitolina tekent in Shenzhen voorlopig voor een perfect parcours. Ze won immers ook haar drie wedstrijden in de groepsfase. Zondag gaat ze voor een vijftiende WTA-titel, de eerste dit jaar. De Oekraïense won nog nooit een grandslam maar bereikte dit seizoen wel de halve finales op Wimbledon en de US Open.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.