Broertjes Marquez domineren de motorwereld: wereldtitel in MotoGP én Moto2

Broertjes Marquez domineren de motorwereld: wereldtitel in MotoGP én Moto2

Alex Marquez (foto) treedt stilaan in de voetsporen van oudste broer Marc. Foto: Photo News

De broertjes Marquez hebben de motorwereld nog maar eens met verstomming geslagen. De oudste broer Marc (26), al even zeker van een zesde (!) MotoGP-wereldtitel, knokte zich tijdens de GP van Maleisië na een ongelooflijke inhaalrace naar de tweede plaats. Jongere broer Alex (23) werd dan weer tweede in de Moto2-klasse, goed genoeg voor zijn tweede wereldtitel.

LEES OOK:Drama in GP van Maleisië: 20-jarige motorrijder overleeft crash niet

Even voor de volledigheid: De 24-jarige Maverick Vinales (Yamaha) was zondag de beste tijdens de MotoGP van Maleisië, de voorlaatste manche van het kampioenschap. Op het circuit van Sepang behaalde de Spanjaard zijn tweede zege van het seizoen.

Tot zover de formaliteiten. Alle aandacht ging namelijk naar Marc Marquez (26), die in de eerste ronde na een ongelooflijke inhaalrace van de elfde naar de tweede plaats snelde. De zesvoudige wereldkampioen kreeg voor die tweede stek 20 punten en telt nu 395 punten in de WK-stand. Een absoluut record. Marc doet beter dan de Spanjaard Jorge Lorenzo, die in 2010 met 383 punten wereldkampioen werd. In de slotmanche in Valencia over twee weken kan Marquez dat puntentotaal zelfs nog ferm aandikken.

Ook in de Moto2 was het een Marquez die alle aandacht opeiste. Alex (23), de jongere broer van Marc, verzekerde zich met een tweede plaats van de wereldtitel in de tweede motordivisie. Voor de Kalex-rijder is het zijn tweede wereldtitel, na de titel in de Moto3 in 2014. Na de race droeg de jongste Marquez zijn wereldbeker op aan de 20-jarige Indonesiër Afridza Munandar, die zaterdag overleed tijdens de Asia Talent Cup in Maleisië.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.