Mathieu van der Poel na winst bij rentree: “Ik heb het crossgevoel nog niet echt gevonden”

Mathieu van der Poel na winst bij rentree: “Ik heb het crossgevoel nog niet echt gevonden”

Foto: BELGA

Eén wedstrijd gereden, één wedstrijd gewonnen. Mathieu van der Poel is in het veld gewoon daar begonnen waar het eind vorige winter stopte, met een zege. De wereldkampioen soleerde in Ruddervoorde ogenschijnlijk makkelijk naar de zege. “Maar ik ben nog op zoek naar het crossgevoel”, gaf MvdP de tegenstand weinig moed.

LEES OOK. Eerste cross, maar meteen bingo: Van der Poel soleert naar zege in Ruddervoorde

Echt makkelijk was het niet gegaan, bekende Van der Poel. “Het was lastig en heel technisch”, analyseerde hij het West-Vlaamse parcours. “Ik was doorlopend op zoek naar het crossgevoel en heb het niet echt gevonden. Ik had niet de indruk dat er versnellingen op zaten.”

Dus? Van der Poel: “Dus heb ik mijn eigen tempo gereden, soms zelfs een gaatje gelaten. Basis is goed genoeg maar er is nog werk. Dit resultaat is wel de bevestiging dat ik goed heb gewerkt. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. Uiteraard was ik wel goed. Als je niet goed bent, win je geen cross. En ja, ik heb er echt wel van genoten.”

Het verhoopte duel met Eli Iserbyt kwam er niet. “Zij hebben vrijdag de Koppenberg gereden, dat kan nog in de benen gezeten hebben”, gaf Van der Poel zijn tegenstanders een excuus. “Het neemt niet weg dat hij sterk heeft gepresteerd de voorbije weken.”

Sweeck knap tweede

Het meeste tegenstand kwam uiteindelijk nog van Laurens Sweeck. Hij nam het op voor zijn ploegmaat Iserbyt. “Eli is geen machine. Hij had een mindere dag, zoals ik vrijdag een mindere dag had. Ik heb het Mathieu lastig proberen te maken maar op een gegeven moment kon hij net een tand bij schakelen en ik niet. Ik hield het gat redelijk klein maar hij is technisch zo goed. Het verschil? Mathieu wint zijn 28ste wedstrijd in de Superprestige, ik nog niet één. We starten met het gedacht te winnen en dat gaat de komende crossen niet anders zijn. Maar er is ook zoiets als de realiteit en die moet je onder ogen durven zien.”

Aerts best tevreden

Laurens Sweeck is wel de nieuwe leider in de Superprestige, een leidersplaats die hij deelt met Toon Aerts, derde in Ruddervoorde. “Het was een lastige cross met veel renners die in elkaars buurt bleven. Er zat niet genoeg punch op om weg te rijden maar op zo’n technische omloop volstaat één goede ronde om een kloof te slaan. Mathieu en Laurens staken er wat bovenuit.”

Aerts kende een moeilijk wedstrijdbegin. “Daar moet ik aan werken. Maar derde op deze omloop, daar ben ik vrij tevreden mee. Door de komst van Mathieu is er voor mij minder druk. Het waren voor mij niet de makkelijkste weken maar ik kan genieten van deze derde plaats, meer dan van een tweede plaats de voorbije weken.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.