Stadsdichter Steven Van de Putte praatte een programma met zeven dichters en muziekgroep VENTUS aan elkaar. Het publiek kreeg gedichten van het dichterscollectief Deinze (DéCéDé) over gemis, afscheid of herfstmelancholie te horen. Naast de stadsdichter zelf, tekenden ook Luc C Martens, Eddy Vaernewyck, Anne Cockaerts, Patrick Verstraete, Franky Taveirne en Sven De Potter present voor het poëtisch luik van Reveil.

De gedichten werden afgewisseld met hemelse jazz-popliedjes van de piepjonge muzikanten Emma Demoor en Gonzalo Temmermans. Met hun band Ventus brachten zij ijzersterke nummers over het overlijden van een grootvader, nostalgie of liefdesverdriet.

 Poëzie en muziek vloeiden naadloos in elkaar over tijdens het één uur durend programma. “De mayonaise tussen muziek en poëzie pakte”, weet de stadsdichter. De cultuurdienst zorgde er voor dat de begraafplaats voor de gelegenheid  baadde in stemmig kaarslicht en dat het hele gebeuren ook technisch vlekkeloos verliep.

Muziek, poëzie, kaarsen en bloemen wisten een snaar te raken bij het talrijk opgekomen publiek. Bij de deelnemers klonk dan ook unisono dat het evenement voor herhaling vatbaar was.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio