Stijn en Hanne Desmet op 1000 meter niet voorbij kwartfinales in Salt Lake City: "Er zit duidelijk meer in"

Stijn en Hanne Desmet op 1000 meter niet voorbij kwartfinales in Salt Lake City: "Er zit duidelijk meer in"

Foto: Photo News

Shorttrackster Hanne Desmet zei voor aanvang van het seizoen dat ze het tijd vond worden om internationale podiumplaatsen te behalen. Dat lukte tijdens de eerste wereldbekerwedstrijd in Salt Lake City echter nog niet. Desmet eindigde in de kwartfinale van de 1000 meter als derde. Een tweede plaats was noodzakelijk om verder te komen. Ook voor haar broer Stijn was de kwartfinale van de 1000 meter zondag het eindpunt. Hij werd gediskwalificeerd.

Beiden hadden kansen maar kwamen kracht te kort om de mee te gaan met de beslissende versnelling. Hanne boog voor de Chinese Han Yutong en de Russin Sofia Prosvirnova.

"Ik ben wel wat teleurgesteld met de resultaten", aldus Desmet. "Vooral jammer dat ik een straf (voor een onnauwkeurige inhaalactie, red.) kreeg op mijn favoriete afstand, de 1.500 meter. Maar ook de 1.000 meter had beter gemoeten. Er zit wel duidelijk meer in. Ik moet nog wat in het wedstrijdritme komen, maar fysiek sta ik er."

Stijn, die enkele ronden het veld aanvoerde, kreeg het aan de stok met de Kazach Jerkeboetan Sjamoechanov. Met een uitgestoken linkerelleboog voorkwam hij dat de Kazach hem op het rechte eind binnendoor passeerde. De jury bestrafte Desmet met diskwalificatie.

Met bondscoach Pieter Gysel vertrekken Hanne en Stijn Desmet met twee nationale records op zak uit het hoog gelegen Salt Lake City in de Amerikaanse staat Utah. Hanne verbeterde haar eigen record op de 1000 meter, Stijn scherpte zijn nationale toptijd op de 500 meter aan. Volgende week wordt de wereldbekercyclus voortgezet in Montreal, Canada.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.