Max Verstappen zorgt voor rel in Formule 1 met uithaal naar Ferrari: "Dat krijg je wanneer je stopt met vals spelen”

Max Verstappen zorgt voor rel in Formule 1 met uithaal naar Ferrari: "Dat krijg je wanneer je stopt met vals spelen”

Foto: Belga

Lewis Hamilton kroonde zich in Austin voor de zesde keer (!) tot wereldkampioen maar toch was er in de Formule 1 ook veel te doen over de uitspraken van Max Verstappen, die ongemeen hard uithaalde naar Ferrari: "Dat krijg je wanneer je stopt met vals spelen."

LEES OOK. 

Wie is zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton? Portret van een wereldvedette met een missie

Lewis Hamilton op één titel van legendarisch record Michael Schumacher

Sebastian Vettel viel in de Grand Prix van de Verenigde Staten al snel uit en Charles Leclerc werd vierde. "Dat krijg je wanneer je stopt met valsspelen”, aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport.

Ferrari kwam na de zomerstop ijzersterk voor de dag, maar zou daarbij hebben gesjoemeld met de brandstoftoevoer. Red Bull Racing en enkele andere teams kaartten dat onlangs aan bij de FIA.

"Heel teleurstellend"

In het Ferrari-kamp werd (uiteraard) zeer fel gereageerd op de uitlatingen van Verstappen. "Ik heb heel veel gelezen dit weekeinde en na de race”, aldus Ferrari-teambaas Mattia Binotto, die al voor zijn persconferentie een statement wilde maken. "Ik vind de uitlatingen heel teleurstellend. Gisteren zaten we nog heel dicht bij pole position met Sebastian Vettel en het was duidelijk dat Charles Leclerc die ochtend problemen had en met een oudere motor moest rijden. Deze opmerkingen zijn volledig verkeerd en niet goed voor de sport.”

Binotto had evenwel geen verklaring voor het tegenvallende presteren van Ferrari. Vettel viel al snel uit door een kapotte achterwielophanging en Leclerc was zeker op zijn eerste set banden veel te traag. "Daarna was de snelheid aardig, maar die eerste stint bepaalde zijn race”, stelt Binotto, die zegt dat autosportfederatie FIA geen restricties heeft opgelegd aan Ferrari na de ontstane ophef. "Helemaal niets.”

Leclerc: “Eén grote grap"

Ook Leclerc was duidelijk over de opmerkingen van Verstappen. “Het is één grote grap. Hij zit niet in ons team, dus hij weet niet wat wij aan het doen zijn. Hij weet er niets van.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.