Wilmots, de man die absoluut met D’Onofrio (Antwerp) wou werken, staat op vertrekken bij Iran

Wilmots, de man die absoluut met D’Onofrio (Antwerp) wou werken, staat op vertrekken bij Iran

Foto: EPA-EFE

Marc Wilmots (50) is nog geen zes maanden bondscoach bij Iran, maar hij wil er alweer weg. Wilmots wordt er niet correct betaald en heeft gevraagd om zijn contract te laten ontbinden. Hij wacht nu op het antwoord van de Iraanse bond.

Op sportief vlak ging het nochtans goed. De oefenmatchen tegen Syrië (2-0) en Zuid-Korea (1-1) leverden positieve resultaten op en in de WK-kwalificaties werden Hongkong (0-2) en vooral Cambodja (14-0) vlot opzijgezet. De laatste wedstrijd tegen Bahrein (1-0) werd weliswaar verloren, maar dat ligt dus niet aan de basis van Wilmots nakende vertrek.

De voormalige bondscoach van België heeft nog wel trainersambities. Als Antwerp straks afscheid neemt van Laszlo Bölöni, zou het niet verbazen als hij in beeld komt bij de Great Old. De ex-spits behield altijd een goed contact met Luciano D’Onofrio. Hij zei in het verleden al meermaals in de media dat hij ooit met D’Onofrio wil samenwerken, zoals twee jaar geleden in La Dernière Heure:

“We zijn vrienden, dat is geen geheim. We hebben elkaar ondersteund op verschillende momenten in ons leven en onze carrière. Voordat hij bij Antwerp aan de slag ging, vertelde hij me er al over. Hij is een groot voetbalkenner en een visionair leider – een zeldzaamheid dat die twee kwaliteiten worden gecombineerd. Op een dag zal ik samenwerken met D’Onofrio. Ik weet niet waar of wanneer, maar het zal gebeuren.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.