Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Gooik Mondiaal neemt nu ook de collega’s van Pepingen Solidair en GROS Lennik op sleeptouw tijdens de Wereldweek.idh

Gooikse Wereldweek deintuit naar Pepingen en Lennik

Gooik

-

De Wereldweek in Gooik breekt uit haar grenzen. Vanaf dit jaar doen ook Pepingen en Lennik mee. Ze vullen mee het programma van deze solidaire week. De Wereldweek duurt deze keer tien dagen, met dank aan een goed gevuld menu.

“We zijn al aan de zesde editie van de Wereldweek toe in Gooik en zijn zeer blij dat Pepingen en Lennik aansluiten. Dat maakt het draagvlak alleen maar groter”, aldus Rolf Van Haver van Mondiaal Gooik.

“Die samenwerking tussen Gooik Mondiaal, Pepingen Soldair en GROS Lennik is gaandeweg gegroeid. De jongste jaren werken we ook al samen rond fair trade. Zo hebben we samen een kookboekje uitgebracht met fairtraderecepten, we deden samen een kunstproject met fair trade als inspiratiebron,... Die goede contacten zetten we nu verder in de Wereldweek. Concreet betekent dit dat er niet alleen wereldactiviteiten plaatsvinden in Gooik maar ook in Pepingen en Lennik.”

Proeven van vreemde keuken

De Wereldweek loopt van 5 tot 15 november. In Gooik is het al jaren een traditie dat gezinnen met allochtone roots tijdens de Wereldweek Gooikenaren bij hen thuis uitnodigen om de keuken van hun thuisland te proeven. Daarvoor moest vooraf worden ingeschreven.

Rolf Van Haver Gooik Mondiaal “Gooik, Pepingen en Lennik werken al langer samen rond fair trade. De Wereldweek is het verlengde”

Verder kunnen kinderen op zaterdag 9 november deelnemen aan een kookworkshop in zaal Ons Huis in Kester, waarbij ze samen met Jeanne uit Rwanda Rwandees leren koken om dit dan samen met hun ouders achteraf op te smullen.

Voor de scholen is er een theatervoorstelling over kinderrechten in De Cam in Gooik. In de kerk van Strijland vindt op zondag 10 november om 15 uur een meezingmiddag plaats met Kris Baert ten voordele van 11.11.11.

Opvallend in het programma zijn drie activiteiten waar de buren uit Molenbeek centraal staan. Op donderdag 7 november kan je in De Cam in Gooik naar Les barons, een Belgische film over tweede en derde generatie migranten uit Molenbeek. Vrijdag 8 november om 20 uur komt historicus en Brusselgids Hans Vandecandelaere in de kerk van Bellingen vertellen over leven in Molenbeek. Hij neemt op vrijdag 15 november de Pajotten ook mee op stadsbezoek door Molenbeek.

De Wereldweek wordt afgerond op 15 november met de Soirée Mondial in het jeugdhuis Guuk. (idh)

www.gooik.be

Het beste van Enkel voor abonnees