Kooivechter lacht Conor McGregor uit, met een pizza en een borrel in de hand: “Ik sla die dwerg tot moes”

Kooivechter lacht Conor McGregor uit, met een pizza en een borrel in de hand: “Ik sla die dwerg tot moes”

Jorge Masvidal had Nate Diaz in Madison Square Garden flink toegetakeld tijdens een MMA-wedstrijd. Met in de ene hand een stuk pizza en in de ander een borrel ging de Amerikaan daarna in op de altijd veelbesproken Conor McGregor, die begin volgend jaar zijn rentree in de vechtsport.

De 34-jarige Masvidal had Diaz zó hard vernederd dat de wedstrijddokter besloot dat hij niet meer verder mocht vechten. De Amerikaan werd door de zege benoemd tot “baddest mother f*****” in de MMA. En dat ging gepaard met de nodige show. Niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson overhandigde hem de kampioensgordel.

Kooivechter lacht Conor McGregor uit, met een pizza en een borrel in de hand: “Ik sla die dwerg tot moes”
Foto: AP

Tijdens de persconferentie nam Masvidal uitgebreid de tijd om een pizza te eten en een Mezcal, een Mexicaanse borrel, te nuttigen. Daarna ging hij in op de uitspraken van ‘The Notorious’, zoals de bijnaam van McGregor luidt. Die had over Diaz en Masvidal gezegd dat het “motherf*ckers” zijn en dat hij nog altijd de beste is in de sport.

“Ik weet het niet man, die kerel bazelt maar wat. Als hij vecht en wint en vervolgens tegen mij wil vechten, dan sla ik die kleine man gewoon tot moes. Hij is een f****** dwerg. Dana White, de baas in deze competitie, zei dat ik veel te veel man ben voor hem. Ik snap waarom mensen hem willen zien lijden, met wat hij naast de kooi allemaal uithaalt. Maar dat wil hij niet. Hij praat maar wat, zodat zijn naam in de media komt. Hij is niet achterlijk. Hij slaat oude mannen in het gezicht omdat hij zich daar kan tegen verweren. Hij wil echt niet tegen mij vechten.”

Comeback

McGregor vecht op 18 januari 2020 in Las Vegas tegen een nog onbekende tegenstander, zo werd bekendgemaakt tijdens een persconferentie in Moskou. Later volgend jaar zouden dan gevechten moeten volgen tegen Nate Diaz en zijn grote rivaal Chabib Noermagomedov.

In oktober 2018 jaar ging de Ier al eens de strijd aan met Noermagomedov, met als inzet de wereldtitel bij de lichtgewichten van vechtbond UFC. De Russische titelverdediger won het gevecht, dat na afloop ontaardde in een massale vechtpartij in de zaal tussen beide kampen. Noermagomedov werd voor negen maanden geschorst, McGregor voor zes.

McGregor zorgde in 2016 voor een primeur door als eerste in de MMA, een combinatie van verschillende vechtvormen en technieken, de wereldtitel in twee verschillende gewichtsklassen in bezit te hebben (vedergewicht en lichtgewicht). Het betekende de doorbraak bij het grote publiek van de grofgebekte Ier, die in de zomer van 2017 een erg gehypte en lucratieve bokskamp tegen Floyd Mayweather zou verliezen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.