Jongen (10) valt uit kabelbaan omdat harnas niet blijkt vastgemaakt

Schokkend incident: jongen (10) valt uit kabelbaan nadat harnas niet blijkt vastgemaakt Video: KameraOne

Een tienjarige jongen uit het Amerikaanse Lakeland ernstig gewond geraakt in een avonturenpark. Tijdens een rit aan een kabelbaan ging het plots helemaal mis. Zijn harnas bleek niet goed vastgemaakt, waardoor hij zes meter naar beneden viel.

Het incident dateert van 1 september, maar de beelden werden pas sinds kort vrijgegeven door de advocaat van de familie van het slachtoffer. Een fout van een werknemer in avonturenpark Urban Air Trampoline lag aan de oorzaak van het zware ongeval. De beenriemen van het harnas waren niet vastgemaakt, waardoor de jongen zich moest vastklampen om niet naar beneden te vallen. Enkele seconden later verloor hij zijn grip en volgde de onvermijdelijke val.

De tiener liep bij de val enkele gebroken ribben, een klaplong en hoofdwonden op. Na vijf dagen kon hij gelukkig het ziekenhuis verlaten. “Urban Air zet zich volledig in voor de veiligheid en het welzijn van de gasten”, klonk het achteraf bij een woordvoerder van het avonturenpark. “We nemen dit zeer ernstig. Onze personeelsleden hebben een nieuwe opleiding gekregen. De werknemers die betrokken waren bij het incident, hebben het bedrijf intussen verlaten.”

bekijk ook

Bewoners bouwen samen kabelbaan om bevroren rivier over te steken

Paniek in pretpark als achtbaan voor kinderen plots uit de bocht gaat

Dramatische beelden: kabel breekt bij attractie in pretpark, twaalf gewonden

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees