“Snelste skipak ter wereld” van Sam Maes goedgekeurd: schittert onze landgenoot dit seizoen in de Wereldbeker?

“Snelste skipak ter wereld” van Sam Maes goedgekeurd: schittert onze landgenoot dit seizoen in de Wereldbeker?

Sam Maes, de beste Belgische skiër, skiet dit seizoen de wereldbekers met zijn nieuwe pak. “Het snelste skipak ter wereld” is goedgekeurd door de internationale skifederatie.

Wat is het verband tussen pakweg Remco Evenepoel, Victor Campenaerts, Bart Swings én Maes? Dat ze in de windtunnel tests lieten doen om de luchtweerstand te verminderen door middel van hun kledij en houding. Want als op maat gemaakte wielerpakken op basis van windtunneltests – waar onomstotelijk de luchtweerstand wordt vastgesteld – helpen in het wielrennen, waarom dan niet in het skiën? Het Belgische bedrijf Bioracer, dé referentie inzake sportpakken, toonde zich bereid om Maes te helpen in de zoektocht naar “het snelste skipak ter wereld voor Sam Maes”, een op maat gemaakt pak. Dat was vorig jaar, dit seizoen is het wedstrijdklaar. Elk pak moet worden goedgekeurd door de internationale skifederatie, die test heeft het intussen doorstaan.

Sam Maes: “Ik heb echt het gevoel dat ik sneller ben. Al kwam er dat nog niet uit in de eerste wereldbeker (lachje), toen ik mij niet kon plaatsen voor de tweede run (de beste dertig, hjb). Maar dat lag vooral aan mij, ik heb foutjes gemaakt. Ik wil tonen dat mijn resultaten van vorig jaar geen toevalstreffer zijn. Voor mij is elke Wereldbeker nu een soort WK.”

Vorig seizoen werd Maes twaalfde op de wereldbeker reuzenslalom in Kransja Gora, het beste Belgische resultaat ooit. Maes was de nummer één van de wereld bij de juniores. Onze landgenoot, die sinds hij jong is in Oostenrijk woont, werd al geregeld gepolst door deze skinatie om zich te laten naturaliseren en voor hen te komen skiën maar hij blijft Belg in hart en nieren. Getuige ook de Belgische driekleur die in zijn pak zit verwerkt. “Ik vind het echt geweldig”, klinkt het.

“Snelste skipak ter wereld” van Sam Maes goedgekeurd: schittert onze landgenoot dit seizoen in de Wereldbeker?
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.