Brusselse dansers starten campagne tegen seksuele intimidatie

Al 16 miljoen keer bekeken: Belgisch dansduo maakt furore en duikt zelfs op in populaire Amerikaanse talkshow ‘Ellen’. Video: Het Nieuwsblad

Jeny Bonsenge, de Brusselse danseres die wereldwijd viraal ging, lanceert met Plan International België een campagne tegen seksuele intimidatie. Een dansvideo toont hoe je ertegen optreedt.

“Samen delen we een positief beeld van liefde. We geven hoop. En liefde heeft geen kleur”, vertelde de Belgische danseres Jeny Bonsenge afgelopen weekend in de Amerikaanse ‘The Ellen Show’ waar ze samen met haar leerling Anae furore maakte.

Samen met Plan International België lanceert ze een internationale campagne tegen seksuele intimidatie.

77 procent van de jongeren zag het al voor hun neus gebeuren, maar een eerder onderzoek van Plan International België toonde aan dat 40 procent van de omstaanders niet reageert. Vaak weet een getuige niet hoe te reageren en heeft hij of zij op dat ogenblik soms schrik om zelf slachtoffer te worden of de situatie te doen escaleren.

Daar willen Bonsenge en Plan International België iets aan doen. Door middel van een catchy choreografie op de muziek van Le Motel, tonen jongeren aan hoe je als groep kan optreden wanneer je getuige bent van seksuele intimidatie. De choreografie wordt over de hele wereld verspreid. Er verschenen reeds filmpjes van jongeren in Vietnam, Niger, Bolivia...

Naast de dansvideo lanceerde Plan International ook het digitale platform ‘Safer Cities’ waar jongeren tot het einde van het jaar openbare plaatsen in Antwerpen, Brussel en Charleroi kunnen identificeren waar ze zich ongemakkelijk, bang of gelukkig en veilig voelen, en oplossingen kunnen delen rond de aanpak van seksuele intimidatie. Hiermee treedt Plan International België in de voetsporen van het ‘Safer Cities’-platform dat reeds actief is in landen als Oeganda, Vietnam en Australië.

Bekijk hier de campagnevideo:

Corrigeer

MEER NIEUWS