Dronken ongeval ‘te wijten aan slechte verkeersheuvels’

Koksijde / Oostduinkerke -

Een Brusselaar had maandagochtend een origineel excuus in petto voor de politierechter om te verklaren waarom hij begin dit jaar een ongeval veroorzaakte in Oostduinkerke.

J.P.P. was op vakantie in Oostduinkerke en botste in het centrum eerst met zijn velg tegen een borduur aan een verkeersheuvel, werd naar de overkant geslingerd waar hij nog een bloembak en vangrail raakte en tot stilstand kwam.

Toen de politie ter plaatse kwam, legde de Brusselaar een positieve ademtest af. Hij blies 1.70 promille en was onder invloed. Toch was dat volgens hem en zijn advocaat niet de oorzaak van het ongeval.

“Het mag duidelijk zijn dat het feit dat hij iets gedronken heeft totaal niet de reden is van het ongeval. De reden ligt heel zeker bij die slecht geplaatste verkeersheuvels. Die veroorzaken voor veel mensen een probleem en wie niet van de streek is, wordt verschalkt in zijn verwachtingen.”

Die reden werd niet aanvaard. De Brusselaar kreeg 2.400 euro boete, 1.600 euro met uitstel en een maand rijverbod. Hij moet ook zijn examens overdoen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees